Снимка Булфото, архивЩе предложа бедственото положение да бъде продължено. Това каза

...
Снимка Булфото, архивЩе предложа бедственото положение да бъде продължено. Това каза
Коментари Харесай

Ще изпомпват вода от карстови извори около язовир „Студена“

Снимка Булфото, списък

„ Ще предложа бедственото състояние да бъде продължено ". Това сподели пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров преди съвещанието на спешния щаб в града. Той посочи, че предстои още доста работа и няма по какъв начин то да бъде анулирано. По думите му следва ремонт на двете пречиствателни станции, следва и изпомпване на вода посредством сондажи от карстовите извори и пещерите към язовир „ Студена ", добави Нова тв.

„ Ще предложа да стартира замяна на ВиК мрежата, с цел да можем да избегнем по-голямо тестване и възможна злополука, защото рискът от примесване на водопроводната мрежа с води, които не дават отговор на нужното качество, е извънредно огромен ", сподели още той.

Кметът на Перник изясни, че по естествени, природни аргументи има приток на вода в язовира в последните дни.

Според него основната виновност за водната рецесия е на ВиК сдружението в града, тъй като то прави ежедневни наблюдения на равнището на язовир „ Студена ", то ръководи водните запаси и подава тази информация на кмета и на регионалния шеф. Той съобщи, че чака прокуратурата да си свърши работата по случая.

По думите на Владимиров помпената пречиствателна станция не може да смогне да пречисти водата, защото тя се замътява поради ниското равнище на водата в язовира и притока в него от последните дни. Той посочи, че поради това е имало проблеми с водоподаването в огромна част от Перник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Ре
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР